Bedrijfsinformatie

Gentiana Breeding Holland is een onderdeel van kwekerij de Boezem BV en houdt zich inmiddels al 25 jaar bezig met de veredeling van Gentiana cultivars onder leiding van Hans Dofferhoff.

Wij hebben onderstaande in ons assortiment:

  Snij soorten:
 1. Corona® New 2015
 2. Marsha®
 3. Purple Sensation®
 4. Showtime Diva® New 2014
  Pot soorten:
 1. Blue Magic®
 2. Blue Star® New 2015
 3. Little Pinkie® New 2014
 4. Marsha®
 5. True Blue®
 6. White Magic®


klik op de foto voor een vergroting

 
klik op de foto voor een vergroting

 
klik op de foto voor een vergroting

 
klik op de foto voor een vergroting

 

 

Onze hoofdactiviteiten bestaan uit:

 1. onderzoek & research
 2. veredeling van snij- en pot-Gentiana
 3. Testen en productie van snijbloemen

Omdat alle activiteiten, vanaf onderzoek tot veredeling en productie, onder een dak plaatsvinden, hebben wij een enorme knowhow opgebouwd binnen ons vakgebied, de Gentiana.

Kwaliteit
We mogen wel zeggen dat bij Gentiana Breeding Holland alles draait om kwaliteit. Dat begint allereerst bij kennis over onze producten. Als specialist stellen we hoge eisen aan onze partners en werken daarom alleen samen met de top onder de vermeerderingsbedrijven.

Met gepaste trots kunnen we nu zeggen dat we er als enige in geslaagd zijn om een Gentiana makinoi te selecteren en te vermeerderen die aan alle kwaliteitseisen voldoet.

De Gentiana Marsha®
Is de eerste nieuwe succesvolle introductie die uit de veredelingsactiviteiten is ontwikkeld die voldoet aan alle kwaliteitseisen. Zo kent Gentiana Marsha nagenoeg geen uitval in het uitgangsmateriaal, levert ze een beste kwaliteit snijbloemen die bovendien met een vaasleven van twee tot drie weken bijzonder lang houdbaar zijn. Gentiana Marsha is daarom als nieuwkomer bijzonder enthousiast ontvangen bij kwekerij en consument en heeft de Zilveren Medaille gewonnen op het Plantarium 2005 in de categorie Beste Nieuwigheden.

klik op de afbeelding voor een vergroting

Mogelijkheid om pdf te downloaden: